Forum

Ask, reply and learn. Join the community of Akaunting.

New Discussion

Hepsiburada Entegrasyonu

Ahmet Şenyiğit   ( User )

Commented 5 years ago

Opencart altyapılı bir E-ticaret sitemiz var ve sistemimiz N11, Gittigidiyor ve Hepsiburada ile APİ entegrasyonlu çalışıyor. Bu sitemizde teker teker cari oluşturup fatura kesmek çok zorumuza gittiği için normalde kullandığımız muhasebe programına ek olarak internet satışlarında Akaunting kullanmayı düşünüyoruz ve bu konuda birkaç sorum olacak.


Öncelikle eklentiler kısmında N11, Gittigidiyor ve Opencart alyapıları bulunuyor fakat Hepsiburada yok. Hepsiburada yakın zamanda eklentiler arasına eklenecek mi yoksa çıkarmayı düşünmüyormusunuz ?


İkinci sorum ise şu, diyelim Ahmet Yılmaz isimli müşterimiz var. Kendi sitemizin adresinden bir satın alım yaptı ve cari ile faturası otomatik olarak oluştu. İlk siparişten iki hafta sonra farkında olmadan N11 üzerinden tekrar bizden alışveriş yaptı diyelim. Ahmet Yılmaz isminde ikinci bir cari mi oluşur yoksa aynı Cari profiline mi fatura eklenir ?


 


Eğer cari sistemi dediğim gibi sağlıklı çalışıyorsa ve Hepsiburada yakın zamanda gelecek ise kullanma taraftarıyız, birileri yardımcı olabilirse çok seviniriz.

Denis Dulici   ( Admin )

Commented 5 years ago

Merhaba,


GittiGidiyor müşterinin email adresini vermediği için ikinci bir cari oluşur ama diğer sistemler için aynı cari profiline eklenir.


N11 ve GittiGidiyor uygulamalarını Akaunting için geliştiren firma, Hepsiburada'dan API bilgisi almak için mağaza bulamadığından dolayı yapamamıştı. Sizin mağazanız varsa böyle bir entegrasyon kısa sürede yapılabilir.


Kolay gelsin

Ahmet Şenyiğit   ( User )

Commented 5 years ago

Teşekkür ederim cevap için, ayrıca son bir sorum daha olacak. Biz Opencart üzerinden gelen bir siparişe fatura keserken, Ürün ve fiyatını, ardından ise alt ikinci satıra kargo bedeli ve fiyatını giriyoruz. Opencart sisteminde bu şekilde gözükmesede biz bu şekilde sağlıyoruz, sistem bu anlattığım şekilde mi kesiyor faturayı tam olarak nasıl kestiğini anlatabilirmisiniz örnek bir sipariş üzerinden veya görsel var ise elinizde. Bu şekilde olmasa bile bu yönde bir destek alabilirmiyiz yani faturayı istediğimiz şekillerde otomatik kesmesini sağlayabilirmiyiz yoksa sabit bir eklenti ve özelleştirme mümkün değil mi ?


 


Opencart üzerinde görünen fatura örneğimiz şu şekilde


 


Denis Dulici   ( Admin )

Commented 5 years ago

Mrhaba Ahmet Bey,


OpenCart'ta nasıl görünüyorsa Akaunting'e de öyle aktarılır.


İyi günler

Please login or register to leave a response.

Showing 1 to 4 of 4 discussions