Forum

Ask, reply and learn. Join the community of Akaunting.

New Discussion

Tedarikçiye Ödeme

Kemal Koyuncu   ( User )

Commented 4 years ago

Sorunum çok basit aslında + kısmından giderden Tedarikçiden 1000 liralık buzdolabı aldım diyelim faturasını oluşturuyorum Gider/Ödeme kısmından, yaptığımda Tedarikçi den aldığım 1000 lira'nın üzerine ekliyor yani 2000 lira Tedarikçiye borçlu gözüküyorum.

Ancak o 1000 liralık Faturaya gelip, fatura içinden ödeme yaptığımda 1000 lirayı ödemiş oluyorum.Gider Ödemeler kısmından Total tüm faturalardan ortak 1000 lira düşmesi gerekmiyor mu? bunu yapmak istiyorum ama tek tek her faturaya ödemek gerekiyor?Ayrıca bunu yapınca ödemelerim de ki açıklamaları göremiyorum ve ayrıca düzenleyemiyorum.Sadece sil seçeneği var.O ödemeye ait açıklamayı veya makbuz numarasını göremiyorsun.

Son olarak bir mantık hatası da görüyorum, mesela Tedarikçi de aynı zamanda benim müşterim, ben de ona fatura kesmek istiyorum ve bunu yaptığımda Tedarikçi den otomatik olarak borcum düşmesi gerekir.Ama Gelir kısmında Tedarikçiye fatura kesebileceğin bir seçenek yok.Kısacası sadece Tedarikçi den aldığım Gider olan faturanın altına ödeme yapabiliyorum bu yetersiz bir durum ve Tedarikçi ile karşılıklı olan ticaretin kaydını yapamaz oluyorum.

Lütfen ilgilenirseniz sevinirim.İyi çalışmalar.

Evrim   ( User )

Commented 4 years ago

Merhaba,

İlk sorunuz ile ilgili dökümantasyonda gerekli açıklamalar mevcut. Fakat sanırım geliştiriciler haklı olarak Türkçe'ye çevirmemişler.
https://akaunting.com/docs/faq/bills-vs-payments
Orada özetle, Gider Faturaları ve Ödemelerin birbirlerinden ayrı olduğu yazmakta.

TL;DR
Bill is a planned and itemized expense, Payment is an instant and simple expense.

Kabaca çevirisi;
Çok Uzun, Okumadım (TL;DR)
Fatura planlanmış ve ürün bazında bir giderdir, Ödeme ise anında gerçekleşen; basit/hızlı giderdir.

İkinci kısımda da Tedarikçinizin sizin aynı zamanda müşteriniz olma durumu sanırım çok gerçekleşen bir durum olmadığından ötürü sistemi daha da karışık bir hale getirmesin diye geliştiriciler tarafından sisteme dahil edilmemiş olabilir. Bu konuda; tedarikçinizi de bir müşteri gibi sisteme dahil edebilir; onlara özel açacağınız kategoriler ile de özet konusunda rahat edebilirsiniz.

Please login or register to leave a response.

Showing 1 to 2 of 2 discussions