Forum

Ask, reply and learn. Join the community of Akaunting.

New Discussion

Uygulama Yükleyemiyorum

Mustafa Akbaş   ( User )

Commented 3 years ago

Merhabalar, Öncelikle teşekkür ederim çok güzel bir uygulama çıkmış ortaya, başarılarınızın devamını dilerim. Akaunting 2.0.11 son sürümü hosting sağlayıcımdan açtığım sub domainime masaüstü FTP programı ile yükledim. Ancak Http 500 hatası aldım ve hata kodu aşağıdaki gibiydi.

PHP Warning: require(/home/(ftpname)/public_html/(yourfile)/bootstrap/../vendor/autoload.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/(ftpname)/public_html/(yourfile)/bootstrap/autoload.php on line 17

PHP Fatal error: require(): Failed opening required '/home/(ftpname)/public_html/(yourfile)/bootstrap/../vendor/autoload.php' (include_path='.:/opt/cpanel/ea-php73/root/usr/share/pear') in /home/(ftpname)/public_html/(yourfile)/bootstrap/autoload.php on line 17

Bu sorunu geçici olarak şu şekilde çözmüş oldum:
Akaunting_2.0.11-Stable\app\Utilities\Installer.php dosyasını not defteri ile açıp içerisinde aşağıdaki kodları kapalı hale getirdim.

/* if (!function_exists('proc_open')) {
$requirements[] = trans('install.requirements.enabled', ['feature' => 'proc_open']);
}
if (!function_exists('proc_close')) {
$requirements[] = trans('install.requirements.enabled', ['feature' => 'proc_close']);
} */


/* if (!extension_loaded('bcmath')) {
$requirements[] = trans('install.requirements.extension', ['extension' => 'BCMath']);
} */


/* if (Console::run('help') !== true) {
$requirements[] = trans('install.requirements.executable', ['php_version' => AKAUNTING_PHP]);
} */


/* // Try to increase the maximum execution time
set_time_limit(300); // 5 minutes */

Bu konular benim alanım değil, umarım yanlış bir şey yapmamışımdır ve ileride daha büyük sorunlara neden olmaz. Ama bu şekilde hata almadan https://akaunting.com/docs/installation linkte anlatıldığı gibi kurulumu gerçekleştirdim.
Sorunuma gelecek olursak Şuan hiçbir uygulamayı yükleyemiyorum. Kurulum ekranı geliyor indiriliyor-zipten çıkarılıyor-kuruluyor uyarılarından sonra %100 oluyor ve bu şekilde kalıyor. Yükleme yapmıyor saatlerce bekledim oturum otomatik kapandı ama yükleme gerçekleşmedi. Donma olmuyor kapatma işaretine basınca kurulumdan çıkıyor. Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Denis Dulici   ( Admin )

Commented 3 years ago

Merhaba,

Güzel dilekleriniz için teşekkürler.

Kapattığınız satırlardaki fonksiyonlar hosting firmanız tarafında kurulması gerekmektedir. Aksi takdirde Akaunting çalışmaz.

Kolay gelsin

Please login or register to leave a response.

Showing 1 to 2 of 2 discussions